Emiratele Arabe Unite și Bahrain condamnă „acțiunile Israelului de pe Muntele Templului”

Emiratele Arabe Unite și Bahrain, care au încheiat recent acorduri de pace cu Israelul (Acordurile Avraam), au condamnat sâmbătă „acțiunile statului evreu pe Muntele Templului”, a doua zi după o noapte violentă la Ierusalim, unde 18 polițiști israelieni și 205 palestinieni au fost răniți în ciocniri.

Emiratele Arabe Unite și-au exprimat „profunda îngrijorare” cu privire la violența din Ierusalim și au condamnat „atacul asupra moscheii Al-Aqsa efectuat de către autoritățile israeliene”, precum și planurile de deportare a familiilor la Ierusalim.
Patru familii palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est sunt amenințate cu evacuarea, verdictul urmând a fi emis luni.
Între timp, procurorul general israelian Avichai Mandelblit intenționează să apeleze la Curtea Supremă cu o cerere de întârziere a discuției planificate pentru luni cu privire la evacuarea caselor din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim.
Conform legii israeliene, dacă evrei dovedind că familia lor a locuit în Ierusalimul de Est înainte de 1948, ei pot cere să li se restituie „dreptul de proprietate”.
Abu Dhabi a declarat că Israelul trebuie să „protejeze drepturile palestinienilor de a-și practica religia”, menționând că Israelul „poartă o oarecare responsabilitate pentru decalare”, îndemnându-l să „pună capăt tuturor atacurilor și practicilor care duc la tensiuni cronice”.
Bahrain „a condamnat cu tărie acțiunile Israelului pe Muntele Templului”, spunând că trebuie „să pună capăt acestor provocări împotriva poporului din Ierusalim și să împiedice forțele sale să atace credincioșii în această lună sfântă” a Ramadanului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: