Israel: Asociația medicilor israelieni în grevă generală

Medicii din Israel fac grevă luni, susținând că au menținut națiunea prin pandemie și că acum sunt „aruncați deoparte”.

Asociația medicală din Israel a declarat astăzi, luni, începând cu ora 07.00, o grevă de 24 de ore, împreună cu mai multe proteste, de teamă că 600 de medici angajați în timpul pandemiei își vor pierde locurile de muncă în puțin mai puțin de două luni, deoarece finanțarea nu va fi reînnoită.
Spitalele vor fi forțate să-i concedieze pe 30 iunie, cu excepția cazului în care se vor găsi bani suplimentari, ceea ce în prezent nu este un obiectiv pentru guvern.
„Medicii sunt supărați, suntem foarte supărați”, a spus dr. Zeev Feldman, unul dintre inițiatorii grevei, spunând că statul riscă să dea o lovitură sistemului de sănătate.
„Dacă există o lecție de învățat din pandemie, este necesitatea de a ne îngriji de sistemul nostru de sănătate și faptul că trebuie să întărim sistemul, nu să-l slăbim, deoarece asta se pare că s-ar putea întâmpla”, a spus Feldman.
În timpul grevei, aproape toate spitalele vor funcționa în program de weekend și procedurile neurgente vor fi anulate. Unele clinici comunitare, dar nu toate, sunt așteptate să solidarizeze cu greviștii.
Camerele de urgență ale spitalului vor funcționa normal, la fel ca și alte servicii esențiale, cum ar fi dializa și oncologia.
Medicii sindicali vor decide dacă vor efectua operațiuni precum procedurile de FIV, de la caz la caz.
Feldman, director adjunct al Asociației Medicale din Israel (IMA), a declarat că medicii simt că au fost folosiți în timpul pandemiei și că acum sunt „aruncați deoparte”.
El a spus că guvernul are responsabilitatea de a oferi garanții acum privind personalul, după luna iunie, pentru ca sistemul de sănătate să funcționeze în mod stabil.
Guvernul a adăugat finanțare pentru cei 600 de medici din cauza pandemiei și i-a angajat pe lângă alți aproximativ 9.000 de medici din spitale.
Dacă posturile lor vor continua după 30 iunie, Ministerul Finanțelor trebuie să garanteze că finanțarea va continua, dar nu o face.
Potrivit prof. Nadav Davidovich, înalț oficial din cadrul Asociației israeliene a medicilor din sănătatea publică, un sindicat medical care susține greva, „guvernul, în special Ministerul Finanțelor, interpretează complet greșit și înțelege greșit situația”.
Ministerul Finanțelor a refuzat orice comentarii. (Anima News)

Lasă un răspuns