Israelul continuă sărbătorile dedicate Zilei Ierusalimului, în pofida confuntărilor dintre protestatari și poliție

Israelul a început sărbătorile pentru cea de a 54-a aniversare a eliberării Ierusalimului duminică seara în piața din fața Zidului Plângerii din vechiul oraș al capitalei israeliene, în același timp în care au izbucnit ciocniri, la câțiva metri distanță.

O rugăciune a deschis ceremonia, în prezența multor VIP și artiști, iar studenții de la Academia de pregătire a armatei au desfășurat un drapel imens de 1.000 de metri pătrați al Israelului, cel mai mare drapel care a fost arborat vreodată în Ierusalim.
“Noi suntem binecuvântați și privilegiați să putem sta lângă resturile Templului nostru, ceea ce nu am putut face timp de 19 ani ”, a declarat rabinul șef ashkenaz al Israelului, Moshe Lau.
Primarul Ierusalimului, Moshe Leon, a profitat de rugăciune pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei de pe Muntele Meron în care 45 de persoane, majoritatea tineri, și-au pierdut viața într-o imensă ambuscadă, în timpul sărbătorilor Lag Baomer.
Organizarea acestei ceremonii a contrastat puternic cu ciocnirile care au loc în fiecare seară, de câteva zile, în și în jurul orașului vechi, confruntări în care au fost răniți peste 300 de manifestanți palestinieni și aproximativ 40 de ofițeri de poliție israelieni.
Palestinienii protestează împotriva eventualei evacuări a patru familii palestiniene din casele lor din Ierusalimul de Est, în cartierul Sheikh Jarrah, în beneficiul evreilor israelieni. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: