Israel sub foc: Sergentul Omer Tabib ucis de teroriștii din Gaza

Israelul a suferit astăzi, miercuri, prima sa victimă militară în conflictul în curs cu teroriștii Hamas și ai Jihadului Islamic din Fâșia Gaza, când sergentul Omer Tabib a fost ucis de o rachetă antitanc lângă granița cu Gaza.

Un alt soldat a fost grav rănit și un ofițer a fost rănit moderat în atac.
Omer Tabib avea 21 de ani. A fost soldat în Batalionul 931 al Brigăzii Nahal. Familia sa a fost anunțată cu privire la moartea sa,
La câteva secunde după atac, zeci de tiruri au fost trase la locul incidentului, în încercarea de a îngreuna personalul medical care a ajuns să trateze răniții.
Aripa militară a Hamas și-a asumat responsabilitatea pentru atac.
Ravit Martinez, paramedicul care a tratat răniții în câmp deschis, sub foc, a declarat: „A fost un incident grav. Am ajuns la răniți pe câmp cu alarmele care se declanșau în fundal și pe măsură ce împușcăturile continuat. Cei răniți au suferit răni în urma exploziei. Am avut grijă de ele în timp ce ne adăposteam de focul continuu. După ce am oferit tratament vital urgent la sol și, când a fost posibil să scăpăm de bombardamentul cu rachete, am evacuat răniții într-un loc sigur și acolo, cu ajutorul unui medic și al altor forțe medicale, i-am transportat la spital”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: