Presa israeliană: Bennett ar fi spus că exclude „schimbarea guvernului” din cauza tulburărilor din Gaza / Reluarea discuțiilor cu Likud

Liderul partidului Yamina, Naftali Bennett, a luat „de pe masă” opțiunea de a forma un guvern fără Likudul primului ministru Benjamin Netanyahu, din cauza conflictului militar în curs cu teroriștii din Gaza, relatează presa israeliană.

Bennett și-ar fi reînnoit negocierile cu Likud din cauza situației de urgență, spun rapoartele, fără a cita o sursă.
Dacă informația va fi confirmată, acesta ar fi un viraj major pentru Bennett, care ar fi deja stabilit să anunțe formarea unui așa-numit „guvern de schimbare” condus de el însuși și de șeful Yesh Atid, Yair Lapid, când a început conflictul.
Potențialul guvern care fusese negociat a inclus partidul islamist Raam, care este o filială locală a Frăției Musulmane, afiliată grupului terorist Hamas împotriva căruia Israelul luptă în prezent.
Raam a suspendat discuțiile de coaliție până la încheierea ostilităților.
Se spune că Bennett explică în conversații închise, potrivit cărora un guvern cu Raam nu ar putea face față situației actuale.
El spune că situația de securitate este prioritatea maximă și că lucrează pentru a forma un „larg guvern de unitate națională”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: