Europarlamentarul Corina Crețu: ”Mă îngrijorează profund situația din Orientul Mijlociu”

Autor: Nando Mario Varga, Anima News

Una dintre cele mai importante și apreciate la nivel internațional, personalități politice române, europarlamentarul Corina Crețu, a reacționat astăzi, pe contul ei Facebook, la situația dramatică care marchează în ultimile zile Israelul.

Reamintim că d-na Corina Crețu s-a dovedit întotdeauna marcată de dramele din această zonă a Orientului Mijlociu, aflându-se în Israel de multe ori, chiar și atunci când conflictele cu Fâșia Gaza se aflau la apogeu.
În mesajul său de astăzi, europarlamentarul Corina Crețu punctează activitatea desfășurată în acest sens în perioada despre care aminteam mai sus,

”În calitate de Vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare din Parlamentul European (2010-2014) am încercat sa contribui la realizarea unei păci durabile în regiune şi am susținut implementarea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, întrucât consideram aceasta ca fiind singura opţiune viabilă de natură să răspundă aspiraţiilor legitime ale părţilor.
În acest sens, am organizat în Parlamentul European o dezbatere pe acest subiect, care l-a avut ca invitat pe fostul Premier britanic Tony Blair – la acea vreme Emisar Special al Cvartetului pentru Pace în Orientul Mijlociu”.

De remarcat faptul că niciodată, distinsul europarlamentar romând nu s-a grăbit să dea bir cu fugiții,
Dând dovadă de demnitate, responsabilitate politică și prietenie, Corina Crețu a rămas în Israel, până la încheierea conflictului, exprimându-și deschis punctul de vedere.
Același lucru pe care l-a făcut și astăzi, în postarea sa de pe Facebook.
Și sunt convins că spiritual s-a simțit în Țara Sfântă și, dacă ar fi fost aici, ar fi rămas cu noi.

”Mă îngrijorează profund situația din Orientul Mijlociu. Condamn cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâşia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel.
Regret pierderile de vieţi înregistrate în ultimele zile în rândul populaţiei civile și transmit sincere condoleanțe familiilor nevinovate”
, a postat europarlamentarul.

Mai departe, Corina Crețu își exprimă îngrijorarea pentru posibila deteriorare gravă a situației securitare din zonă dacă nu va fi evitată o ”escaladăre suplimentară a tensiunilor”.
De remarcat că distinsul europarlamentar salută:

”Decizia Ministrului român de Externe de a constitui un Task Force la nivelul MAE, pentru monitorizarea permanentă şi evaluarea situaţiei, precum şi identificarea principalelor direcţii de acţiune menite să sprijine cetăţenii români şi membrii familliilor acestora care se află în zona afectată de conflict”.

Cu căldură, grijă și speranță, europarlamentarul Corina Crețu, încheie astfel postarea sa de pe Facebook:

”Îmi doresc din toată inima ca pacea să prevaleze și ca suferința umană să se încheie, fiind o situație care privește nu doar cele două părți implicate, ci întreaga regiune și relațiile dintre state la nivel internațional.
Numai bine tuturor!”.

Vă mulțumim distinsă doamnă!

Nando Mario Varga, Anima News / Trustul Media Anima

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: