Netanyahu: Liderii comunității arabe nu fac suficient pentru a condamna violența

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a fost la Lod mai devreme în această seară, primind o evaluare situațională a efortului poliției de a restabili ordinea în oraș, care a fost puternic afectat de violența etnică.

„Grupuri de revoltatori arabi atacă evreii peste tot”, afirmă Netanyahu într-o declarație video.
„Spun în mod explicit că aceștia nu reprezintă întregul public arab și nici măcar majoritatea publicului arab, dar este o minoritate semnificativă care dăunează violent legătura pe care am construit-o de-a lungul anilor între evrei și arabi. Trebuie să se oprească”, spune el.
„Reacția liderilor comunității arabe până astăzi a fost foarte slabă”, a continuat el.
„Toată lumea ar trebui să condamne orice formă de violență – a arabilor împotriva evreilor și, de asemenea, a evreilor împotriva arabilor. Eu asa fac fără să ezit o clipă. Nu putem avea nici o aruncare cu pietre, nici un foc de armă, nici incendieri ale sinagogilor. Vom acționa cu toată puterea pentru a preveni aceste crime”, a subliniat premierul.
Conform lui, forțele de securitate se vor ocupa de criminali precum și de teroriști.
Adresându-se forțelor de securitate israeliene, Netanyahu a spus că acestea „nu ar trebui să se teamă să facă ceea ce trebuie să facă pentru a proteja viața lor și a cetățenilor pașnici ai Israelului. Vom face tot ce este nevoie pentru a restabili pacea orașelor Israelului”. (Anima News)

Lasă un răspuns