Protestatari din Iordania la granița israeliană, în sprijinul palestinienilor (VIDEO)

AMMAN, Iordania – Astăzi, vineri, mii de protestatari din Iordania, vecinul occidental al Israelului, au mărșăluit spre frontiera cu statul evreu, scandând lozinci în solidaritate cu palestinienii și fluturând steaguri palestiniene, în timp ce gardienii iordanieni îi înconjurau.

“Noi suntem aici. Fie coborâm, fie vor trebui să ne ducă înapoi”, au scandat ei, conform a numeroase videoclipuri postate pe rețelele de socializare.
„În Palestina, în Palestina. Mergem în Palestina. Mergem cu milioane ca martiri în Palestina”, scandau protestatarii.

Ajungând în autobuze și mașini, aceștia au cerut guvernului Iordaniei să deschidă granița, a cărei securitate a fost intensificată în ultimele zile, pe fondul conflictului tot mai accentuat dintre Israel și palestinieni. Cu toate acestea, înainte ca protestatarii să poată ajunge la linia de demarcație, polițiștii le-au blocat calea.
Iordanienii protestează de câteva zile lângă ambasada israeliană la Amman, unele dintre cele mai mari expresii de solidaritate pentru palestinieni.
Protestatarii au cerut guvernului să-l alunge pe ambasadorul israelian.

Tratatul cu Iordania din 1994, care normaliza relațiile cu Israelul, a produs o pace rece în cele mai bune condiții între cele două țări, iar ultimul conflict a tensionat și mai mult relațiile.
În această săptămână, Iordania l-a convocat pe comisarul de afaceri israelian la Amman pentru a condamna „atacurile israeliene asupra credincioșilor arabi” din jurul complexului moscheii Al Aqsa din orașul vechi al Ierusalimului. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: