Israel sub foc: Noi valuri de rachete asupra Tel Avivului și centrului Israelului

Sâmbătă după-amiază sirenele au sunat din nou în Tel Aviv și în orașele înconjurătoare din centrul Israelului, datorită a noi valuri de rachete trase dinspre Fâșia Gaza și după ce militarii artileriei de apărare aeriană au doborât o dronă înarmată cu dispozitive explozive care a traversat Israelul venind dinspre Gaza, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei.

Mai multe case din Israel au suferit lovituri directe de rachete lansate din Fâșia Gaza în timpul atacurilor din noaptea de vineri și sâmbătă dimineața, în a șasea zi de luptă între armata israeliană și Hamas.
Aproximativ 200 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza între orele 19:00, vineri și sâmbătă, 7 dimineața, a raportat armata, aproximativ 30 dintre ei căzând în Fâșia Gaza.
Alte 100 de rachete au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.
Peste 2000 de rachete au fost lansate din enclava condusă de Hamas de la începutul luptelor, luni.
Un apartament dintr-o clădire rezidențială înaltă din orașul Beer Sheba din sudul Israelului a fost puternic deteriorat sâmbătă dimineață în timpul unui tir de rachetă din Gaza. Nimeni nu a fost rănit, deoarece familia dormise în adăpostul pentru bombe când rachetele au lovit orașul.
Rachete au aterizat sâmbătă dimineață în Ramat Gan și Yavne, iar o rachetă a lovit un grajd de vaci în Consiliul Regional Eshkol, ucigând trei vaci și provocând daune.
O altă rachetă a deteriorat rețeaua electrică din partea de sud a orașului Beer Sheba vineri după-amiază, în timp ce se afla în reparații, potrivit Consiliului orașului. Atacul a lăsat zeci de mii de oameni din oraș fără electricitate.
O mașină a luat foc vineri după-amiază după ce a fost lovită direct de o rachetă în regiunea Beer Sheba. O persoană a fost rănită ușor și a primit tratament medical la fața locului.
O altă rachetă a căzut aproape de Școala Tehnică a Forțelor Aeriene, situată tot în sudul orașului.
În Ashdod, care a fost ținta mai multor atacuri de rachete peste noapte, a fost lovit etajul șase al unei clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, la fel ca o fabrică din portul orașului.
Casele din orașul Sderot au fost, de asemenea, avariate, una în mod considerabil, când au fost trase rachete către oraș. O altă rachetă a avariat un magazin.
Sirenele au sunat și în orașul Kiryat Gat în timpul înmormântării lui Ido Avigail, în vârstă de 5 ani, care a fost ucis acum două zile când o rachetă a avut un impact direct asupra casei sale din Sderot, pătrunzând în camera sa sigură unde se adăposteau.
Nu au fost raportați răniți.
Zece civili și un soldat au fost uciși de luni. Alte 564 de persoane au fost rănite, dintre care șase grav. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: