Ierusalim: Doi morți și 213 răniți în urma prăbușirii unei tribune într-o sinagogă (VIDEO)

Un bărbat de 40 de ani și un copil de 12 ani au fost uciși și 213 de persoane au fost rănite atunci când o tribună s-a prăbușit într-o sinagogă din Givat Zeev (Cisiordania), în timpul rugăciunilor de celebrare a sărbătorii Shavuot, duminică seara.

Conform informațiilor, aproximativ 600 de persoane se aflau în sinagogă în momentul incidentului.

Răniții au fost transportați la spitalele Shaare Zedek, Hadassah Mount Scopus și Hadassah Ein Kerem din capitală.
Spitalul Shaare Zedek a declarat că 102 victime în urma prăbușirii au fost aduse la spital, dintre care șapte sunt în stare gravă.
Muntele Hadassah Spitalul Scopus a primit 51 de răniți, dintre care doi în stare gravă.
60 de persoane au fost evacuate la spitalul Hadassah Ein Kerem, dintre care șase se află în stare gravă.
Serviciile de sânge ale MDA au furnizat 237 de doze de sânge și componente spitalelor din Ierusalim.
Un paramedic Magen David Adom care a ajuns la locul din Givat Zeev a spus: „A fost o mare agitație la fața locului, credincioșii care erau acolo mi-au făcut semn să intru în clădire și strigau după ajutor. Zeci de răniți în diferite grade întinși unul peste altul în spatele tribunei care s-a prăbușit, ei fiind prinși sub dărâmături și fragmente de metal”. Armata a trimis luptători din cadrul Comandamentul Frontului de Acasă și forțe medicale de la Comandamentul Central pentru a ajuta la incident.
Elicopterele Forțelor Aeriene Israeliene și personalul medical au fost, de asemenea, deplasate rapid la fața locului.
Comandantul poliției din districtul Ierusalim, Doron Turgeman, care a ajuns la locul incidentului, a declarat că, clădirea improvizată amenajată pentru slujba de rugăciune, nu fusese aprobată pentru utilizare de către poliție.
“Poliția a instruit consiliul local că sinagoga nu trebuie folosită. Este responsabilitatea unei autorități locale să împiedice intrarea credincioșilor”, a spus Turgeman.
”Este vorba de neglijență și comportament iresponsabil aici, vor exista arestări ”, a adăugat el.
Șeful consiliului regional Givat Zeev, Yossi Avrahami, a declarat că, consiliul a avertizat cu privire la organizarea evenimentelor la sinagoga unde s-a produs tragicul eveniment.
“Consiliul a făcut apel la toate autoritățile relevante și a alertat cu privire la această problemă. Am închis [locul] cu semne care spuneau că site-ul de aici este periculos și, din punctul de vedere al consiliului, nu a fost posibil să se intre și să se organizeze evenimentul aici”, a spus el.
Incidentul vine la mai puțin de o lună după gigantica busculadă care a ucis 45 de persoane, inclusiv mulți copii, în timpul unui pelerinaj la care mii de evrei ortodocși au participat pe Muntele Meron din nordul Israelului. (Anima News)

Lasă un răspuns