Maximillian Marco Katz : Solidaritate cu Statul Israel în România

În pofida averselor puternice, peste 250 de persoane s-au adunat pe data de 16 mai 2021, în centrul Bucureștiului, pentru a-și exprima solidaritatea cu Statul Israel.

Membrii Parlamentului României și reprezentanți ai partidelor politice s-au aflat printre participanti.
Rabinul Naftali Deutsch de la Casa Chabad București și Prim Rabin al României, Rabinul Rafael Shaffer, au deschis mitingul, rugându-se pentru Statul Israel și pentru armata israeliana.
Mari prieteni ai Israelului, dl. Cristian Gabriel Seidler, avocat Lia Doru, scriitorul Radu F. Alexandru, jurnalistul Ion Ioniță, s-au numărat printre cei care au vorbit despre sentimentele și sprijinul lor, în aceste momente de criză, pentru statul evreiesc.
Printre cei prezenți s-a numărat dl. Marcel Ciolacu, președintele celui mai mare partid politic din România, PSD. dl. Robert Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului României, dl. Remus Pricopie, rectorul Universității SNSPA, dl. Dan Vlădescu, șeful Asociației Auditorilor UE, dna Carmen Moldovan și dl. Andi Cristea, membrii ai Parlamentului, membri ai Consiliului de Administrație al complexului educațional Laude-Reut, consilieri ai Primăriei București, dl. Ionel Roiban, consilier al dlui Ludovic Orban, cel de-al 68-lea Prim-Ministru al României și șeful partidului PNL aflat acum la putere, președintele Camerei Deputaților din România, s-au alăturat participanților pentru a exprima sprijinul lor pentru Statul Israel, aflat acum în plină acțiune de apărare a cetățenilor și a integrității sale teritoriale.
20 de cântăreți ai Operei București (Opera Națională București) au fost acolo, alături de noi, pentru a cânta imnurile Israelului și ale României.

Exprimăm adânc respect pentru Ambasadorul David Saranga al Israelului, care în aceste zile își dedică tot timpul, cu energie și mult succes, prezentării și apărării poziției Israelului în conflictul în desfășurare, și care a spus printre altele: „Nu suntem dușmanii poporului palestinian. Noi luptăm impotriva terorii răspândită de Hamas, grupul terorist care dăunează atât nouă cât și palestinienilor”.


            Ambasadorul adjunct, Amir Sagron, a participat la eveniment al[turi de echipa Ambasadei israeliene.
            Multumim dnei. Tovei Ben Nun Cherbis, președintele Fundației Lauder Reut, pentru energie și pentru contribuția esențială la organizarea și desfășurarea acestui eveniment, inițiat și organizat sub umbrela Asociației Sioniste din România (ASR)

                  Mulțumim, de asemenea, Primăriei Sectorului 3 București, dlui Andrei Schwartz (România Israel) pentru sprijin și ajutor.
                  Adresam multumiri Primăriei Municipiului București, pentru autorizarea raliului nostru.
                  Ne exprimăm regrete deoarece, din cauza unor probleme urgente, dl. Tiberiu Roth, Președintele Asociatiei Sioniste din România, un mare și foarte activ susținător al Israelului, nu a putut fi alături de noi. Îi mulțumim pentru mesajul său și îi transmitem cele mai puternice urări de sănătate.
                  Exprimăm regrete și o dezamăgire profundă cu privire la lipsa de reacții și răspunsuri la invitațiile noastre de participare, trimise liderilor FCER (Federația Comunităților Evreiești din România).
                  Suntem total nedumeriți de atitudinea ostilă, de lipsa lor de sprijin, mai ales când dl. Silviu Vexler, președintele Federației, este și Seful Grupului parlamentar de prietenie România-Israel, grup nou inființat. Este dincolo de înțelegerea noastră de ce nici unul dintre membrii acestui grup si nici un membru din conducerea FCER nu s-au alăturat acțiunii publice de susținere a Statului Israelul!

                  Încheiem prin a ne exprima aprecierea pentru toți cei care au parcurs sute de kilometri pentru a participa la raliu.
                  Mulțumim tuturor celor care au donat steaguri, echipamente și camionul cu ecrane LED, precum și tuturor celor care au alocat timpul și energia pentru a fi prezenți la evenimentul de solidaritate cu Statul Israel, care încă se confruntă cu atacuri masive lansate împotriva populației civile de teroriști palestinieni.

                  Maximillian Marco Katz
                  Vicepreședinte ASR

                    Lasă un răspuns