Armata israeliană: Mohammed Deif, creierul terorist al Hamas, a scapat din 2 noi tentative de lichidare

Astăzi, miercuri, armata israeliană a autorizat publicarea următoarei știri: de la începutul operațiunii Gardiaul Zidurilor, Israelul a încercat de două ori, dar nu a reușit, să-l lichideze pe Mohammed Deif, infamul comandant al aripii militare a Hamas, Brigăzile Izzedin al-Qassam.

Ambele tentative au avut loc săptămâna trecută, dar, până la ora actuală, Țahal (armata israeliană), nu a comunicat detalii despre natura lor.
Atacurile israeliene asupra țintelor Hamas și Jihadului islamic palestinian din campania de 10 zile, au provocat moartea a peste 150 de teroriști, inclusiv o duzină de comandanți de top din ambele grupuri.
Țahal a declarat că unul dintre obiectivele sale în luptă este de a elimina personalități de rang înalt din Gaza, numindu-l pe Deif în fruntea listei sale.
Deif, creierul din spatele numeroaselor atacuri teroriste care au ucis zeci de israelieni, este, de peste 25 de ani, pe lista Israelului a celor mai căutați teroriști și a scăpat din cel puțin cinci tentative israeliene asupra vieții sale.
Conform informațiilor disponibile, Israelul a încercat să-l lichideze pe Deif în 2001, 2002, când a fost parțial orbit; 2003 și în 2006, când a fost grav rănit, pierzându-și ambele picioare și un braț.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, generalul Hidai Zilberman a declarat miercuri că atacul de marți asupra obiectivelor Hamas din Gaza a vizat rețeaua sa masivă de tuneluri subterane, supranumită „metrou”, din Fâșia de sud, pentru a cincea oară.
Asaltul a inclus 50 de avioane de război care au lovit o porțiune de 12 kilometri a „metroului” cu 110 bombe ghidate cu precizie, a spus Zilberman. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: