Biden lui Netanyahu: ”Ne așteptăm să vedem astăzi o încetinire semnificativă a escaladării” / Netaniahu: ”Sunt hotărât să continui operațiunea”

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit astăzi (miercuri) cu premierul Benjamin Netanyahu pentru a patra oară de la începerea operațiunii în Gaza.

“Biden i-a spus lui Netanyahu că se așteapta să vadă astăzi, o oprire semnificativă a escaladării în Gaza, pe drumul către încetarea focului”, a spus Casa Albă.
Premierul Benjamin Netanyahu a reacționat la conversația cu Joe Biden și a respins propunerea acestuia de a pune capăt operațiunii.
“Apreciez sprijinul președintelui SUA Joe Biden pentru dreptul statului Israel la autoapărare. Sunt hotărât să continui această operațiune până la atingerea obiectivului său – de a restabili pacea și securitatea”.
Declarația a venit după ce Joe Biden i-a spus miercuri premierului Netanyahu că așteaptă „o de escalare semnificativă astăzi”, potrivit unei declarații de la Casa Albă.
Conform declarației obținute de reporterul NBC, Jake Sherman, „cei doi lideri au avut o discuție cu privire la stadiul evenimentelor din Gaza, progresul Israelului în degradarea capacităților Hamas și a altor elemente teroriste și eforturile diplomatice în curs ale guvernelor regionale și ale SUA “.
“Președintele i-a transmis premierului că se așteaptă astăzi la o evoluție semnificativă pe drumul către încetarea focului”.
Nikki Haley, fostul ambasador al SUA la ONU, a răspuns ulterior apelului lui Biden de „de escaladare” în Israel. “Biden solicită ca Israelul să acționeze la o de escaladare în timp ce grupul terorist Hamas mai trage rachete asupra cetățenilor israelieni. Ar fi inacceptabil dacă unul dintre aliații noștri ar cere de escalarea dacă Washington DC ar fi țintit de rachete. Trebuie să fim alături de Israel împotriva terorismului “, a scris pe Twitter, Haley.
În același timp, biroul ministrului israelian al Apărării, Benny Gantz, a spus că acesta a vorbit cu secretarul american al apărării Lloyd Austin. Se spune despre Gantz că „l-a informat cu privire la evoluțiile din campania din Gaza și i-a spus că, în fiecare zi, Țahal atinge realizări semnificative care diminuează considerabil capacitatea militară a Hamas, care continuă să tragă asupra civililor israelieni, fără discriminare”.
“Gantz i-a spus secretarului apărării că Israelul intenționează să acționeze responsabil, în ceea ce privește apărarea și politica sa externă, și să lucreze cu forțele moderate din regiune. El i-a mulțumit în continuare pentru sprijinul american, care este extrem de semnificativ pentru Israel”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: