Hamas a lansat un baraj masiv de rachete în sudul Israelului, au fost raportate lovituri directe

O mare salva de rachete a fost lansată asupra orașelor israeliene din sudul Israelului, inclusiv Ashdod și Beersheba, astăzi după-amiază (miercuri).

Atacurile au urmat unei dimineați relativ calme, în timpul căreia rachete au fost trase sporadic asupra orașelor israeliene din zona graniței cu Fâșia Gaza.
Nu au fost raportate decese sau răniți în ultimul baraj de rachete, deși a fost raportată o lovitură directă în Ashdod.
Barajul a constat într-un tir concentrat de rachete asupra orașelor israeliene într-un efort aparent de a provoca cât mai multe daune posibil.
Între timp, operațiunea militară israeliană ”Gardianul alZidurilor” a intrat miercuri în cea de-a 10-a zi, cu apeluri crescânde pentru încetarea focului.
Într-un atac de 25 de minute, peste noapte, Israelul a bombardat ținte, inclusiv tunele din sudul Fâșiei Gaza, utilizate de Hamas, gruparea teroristă islamistă care guvernează Gaza.
Aproape 450 de clădiri din Gaza dens populată au fost distruse sau grav avariate până acum, potrivit oficialilor locali.
Franța a solicitat marți o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind violența.
Diplomații au spus că Statele Unite au declarat Consiliului că o „declarație publică chiar acum” nu va ajuta la calmarea crizei.
“Scopul nostru este să ajungem la sfârșitul acestui conflict. Urmează să evaluăm zi de zi care este abordarea corectă. Discuțiile liniștite și intensive din culise sunt abordarea noastră tactică în acest moment”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.
Egiptul și mediatorii ONU și-au intensificat eforturile diplomatice, iar Adunarea Generală a ONU va discuta joi, despre violență.
De la izbucnirea conflictului, Hamas a lansat peste 3.500 de rachete în Israel, care au costat viața a cel puțin 12 israelieni și au rănit peste 650 de persoane. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: