Netanyahu: „Nu se poate anunța niciun calendar pentru sfârșitul operațiunii din Gaza”

“Nu avem un cronometru în mână”, a declarat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul unui briefing alături de ministrul de externe Gabi Ashkenazi, în prezența a peste 70 de diplomați și ambasadori străini.

“Vrem să atingem obiectivele operațiunii. Operațiunile anterioare au durat mult, deci nu este posibil să se definească o durată pentru aceasta”, a declarat premierul la Tel Aviv.
Reprezentanții Statelor Unite, Uniunii Europene, Rusiei, Chinei, Indiei, Germaniei, Austriei, Australia, Japonia, Brazilia, Canada, Italia și alte țări au participat la briefing.
Israelul încearcă să „realizeze o stare de descurajare împotriva Hamas pentru a pune capăt luptelor”, dar nu exclude „alte opțiuni”, a spus șeful guvernului, subliniind că sursa conflictului actual constă în „anularea alegerilor palestiniene”. “Hamas a folosit evenimentele din Ziua Ierusalimului și situația din Sheikh Jarrah pentru a-și servi propriile interese politice”, a spus el.
Cu toate acestea, statul evreu studiază oportunitatea unui „încetare a focului”, a declarat un reporter oficial militar israelian.
„Studiem problema momentului oportun pentru încetarea focului”, dar „ne pregătim pentru câteva zile” pentru o operațiune suplimentară, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: