Dreapta israeliană a atacat decizia cabinetului de încetare a focului în Fâșia Gaza

Cabinetul israelian de securitate politică a aprobat joi o încetare a focului în conflictul cu Gaza.

Hamas și oficialul israelian au declarat că încetarea focului va intra în vigoare la 2 dimineața vineri dimineață.
Anterior, rețeaua Al Jazeera din Qatar a raportat că Israelul a informat guvernul egiptean despre intenția sa de a pune capăt operațiunii Gardianul Zidurilor și de a ajunge la o încetare a focului cu organizația teroristă Hamas.
Organizațiile teroriste Hamas și Jihadul Islamic au lansat peste 4.000 de rachete asupra Israelului în ultimele 11 zile. 12 persoane, inclusiv un soldat, au fost ucise în atacurile cu rachete.
Mai multe baraje de rachete au fost lansate pe tot parcursul zilei către centrele civile israeliene, inclusiv spre Ashkelon, Netiv Ha’asarah, Karmia, Zikim, Kerem Shalom, Kissufim, Nahal Oz și alte zone.
La aproximativ 1 PM, un baraj de rachete a fost tras către Be’er Sheva. Nu au existat răniți și nu sau semnalat avarii.
În jurul orei 15:00, s-au tras mai multe rachete, de această dată către Ashkelon, precum și către Be’er Sheva.
Liderii politici de dreapta au atacat încetarea focului, avertizând că ar afecta capacitatea Israelului de a descuraja terorismul.
Gideon Sa’ar, președintele partidului ”Noua Speranță”, a declarat că încetarea focului „ar afecta grav descurajarea israeliană”.
„Încetarea activității militare israeliene fără a impune restricții care să împiedice înarmarea și întărirea Hamasului și fără revenirea soldaților decedați și a civililor deținuți în Gaza va fi un eșec politic, al cărui preț va fi plătit, cu dobândă, în viitor”, a spus Sa’ar.
Președintele partidului sionismului religios, Bezalel Smotrich, a scris pe Twitter către Netanyahu: „Dacă, D-zeu interzice, un acord / înțelegere cu Hamas include, în mod explicit sau implicit, orice este legat de Ierusalim … puteți uita de formarea unui guvern”.
Președintele Israel Beitenu, Avigdor Liberman, a declarat pentru Channel 12 News că încetarea focului a reprezentat „un alt eșec al lui Netanyahu”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: