Israelul pregătit să oprească atacurile, miniștrii discută despre încetarea focului / Hamas: Încetarea focului va intra în vigoare vineri

Se pare că Israelul le-ar fi spus mediatorilor egipteni că va opri atacurile asupra obiectivelor Hamas din Fâșia Gaza și va pune capăt Operațiunii Gardian al Zidurilor, a raportat joi presa arabă.

Cabinetul de securitate diplomatică discută astă-seară (joi), o propunere de încetare a focului.
Între timp, o sursă media libaneză asociată cu Hezbollah a citat oficialii Hamas spunând că o încetare a focului va intra în vigoare vineri, atât Hamas, cât și Israelul semnând condițiile acestei înțelegeri, deși nu s-a primit nicio confirmare oficială.
Alte rapoarte au sugerat că Egiptul va anunța momentul exact al încetării focului.
Însă, în pofida multiplelor rapoarte despre încetarea ostilităților, surse egiptene au declarat ziarului Israel Hayom că nu au primit nicio notificare oficială din partea Israelului cu privire la presupusa decizie de a opri operațiunea, care a intrat joi în a 11-a zi.
Hamas a atacat orașele israeliene cu sute de proiectile, iar Israel a lovit teroriști, inclusiv o echipă care a vizat un vehicul militar israelian la doar câteva minute după ce soldații au debarcat din acesta, rănind unul. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: