Senatorul american Bernie Sanders a introdus joi o rezoluție care blochează vânzarea de arme de 735 milioane dolari către Israel, reflectând o acțiune simbolică a Camerei Reprezentanților ca răspuns la conflictul dintre Israel și Gaza.

„Într-un moment în care bombele fabricate de SUA devastează Gaza și ucid femei și copii, nu putem lăsa pur și simplu să treacă o altă vânzare imensă de arme fără măcar o dezbatere a Congresului”, a spus Sanders.
Administrația președintelui Joe Biden a aprobat vânzarea de arme în valoare de 735 milioane dolari către Israel anul acesta și a trimis-o Congresului pentru examinare formală.
Sanders a spus că americanii trebuie „să analizeze cu duritate” dacă vânzarea armelor alimentează conflictul dintre Israel și palestinieni.
Rezoluția sa urmează unei măsuri introduse de reprezentanții SUA, Alexandria Ocasio-Cortez, Mark Pocan și Rashida Tlaib, care are cel puțin șase alți sponsori, inclusiv unii dintre cei mai de stînga democrați din Cameră.
Conflictul a determinat apelurile unor parlamentari pentru un efort mai concertat al SUA de a opri violența.
Este puțin probabil ca măsurile să fie adoptate, nici în Cameră, nici în Senat, unde sprijinul bipartisan pentru vânzarea de arme către Israel a fost în mod tradițional puternic. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s