SUA: Senatorul Sanders încearcă să blocheze vânzările de arme către Israel printr-un proiect de rezoluție

Senatorul american Bernie Sanders a introdus joi o rezoluție care blochează vânzarea de arme de 735 milioane dolari către Israel, reflectând o acțiune simbolică a Camerei Reprezentanților ca răspuns la conflictul dintre Israel și Gaza.

“Într-un moment în care bombele fabricate de SUA devastează Gaza și ucid femei și copii, nu putem lăsa pur și simplu să treacă o altă vânzare imensă de arme fără măcar o dezbatere a Congresului”, a spus Sanders.
Administrația președintelui Joe Biden a aprobat vânzarea de arme în valoare de 735 milioane dolari către Israel anul acesta și a trimis-o Congresului pentru examinare formală.
Sanders a spus că americanii trebuie „să analizeze cu duritate” dacă vânzarea armelor alimentează conflictul dintre Israel și palestinieni.
Rezoluția sa urmează unei măsuri introduse de reprezentanții SUA, Alexandria Ocasio-Cortez, Mark Pocan și Rashida Tlaib, care are cel puțin șase alți sponsori, inclusiv unii dintre cei mai de stînga democrați din Cameră.
Conflictul a determinat apelurile unor parlamentari pentru un efort mai concertat al SUA de a opri violența.
Este puțin probabil ca măsurile să fie adoptate, nici în Cameră, nici în Senat, unde sprijinul bipartisan pentru vânzarea de arme către Israel a fost în mod tradițional puternic. (Anima News)

Un comentariu

  • Rut spune:

    Poate trebuie sa inceteze vanzarile de arme catre gaza? Ilegale catre gaza!!!!
    Vanzarea legala e legala!! Inseriata si care poate fi antrenata pt folosinta ei raspunderea legala!!!
    Cei care riposteaza pt aparare,legitim,si cei care au arme din contrabanda si o folosesc in apararea propagarii violentei si au un atac profund anti-tot ce e viu, cu argumente puierile cu o falsa istorie inventata ,fara suport logic
    Nu se poate trai din slogane

Lasă un răspuns