Ierusalimul de Est: Ciocniri între palestinieni și poliție în cartierul Sheikh Jarrah

Ciocniri au izbucnit sâmbătă între poliția israeliană și zeci de protestatari palestinieni în Sheikh Jarrah, un cartier din Ierusalimul de Est care se afla în centrul mai multor tensiuni din țară chiar înainte de conflictul dintre Israel și Hamas.

Poliția a declarat într-un comunicat că unii dintre protestatari au aruncat sticle și au cântat cântece „spre gloria martirilor”. Apoi a intervenit rapid pe scenă „pentru a restabili ordinea și a dispersa demonstrația”.
Semnificativ de scăzute în ultimele zile, unele tensiuni încă există în Israel.
Vinerea trecută, arabi israelieni au ars o casă arabă în cartierul Ajami din Jaffa, rănind doi copii: o fetiță de 10 ani a fost rănită ușor, dar fratele ei, Muhammad, de 12 ani, a fost grav rănit.
Poliția crede că atacatorii au considerat în mod eronat că locuitorii casei sunt evrei.
Ieri, vineri, palestinienii s-au ciocnit cu polițiștii israelieni de pe Muntele Templului, la doar câteva ore după ce a intrat în vigoare o încetare a focului între Israel și Hamas.
Chiar înainte de acest incident, zeci de mii de palestinieni s-au adunat pentru rugăciunile de vineri după-amiază. Mii dintre ei au scandat lozinci anti-israeliene și au arborat steaguri palestiniene.
În ceea ce privește cartierul Sheikh Jarrah, în urmă cu două săptămâni, după ce două familii palestiniene au fost expulzate din acesta, au izbucnit mai multe ciocniri între palestinieni și oficiali de aplicare a legii, atât în acest cartier cât și pe Muntele Templului.
În urma acestor ciocniri, care au durat câteva zile, Hamas a trimis o rachetă asupra Ierusalimului, declanșând un conflict de 11 zile între grupul terorist și Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: