Forțele de apărare din Israel au contracarat un atac major Hamas în orele dinainte de încetarea focului, a raportat Canalul 12, adăugând că, dacă atacul ar fi avut succes, el ar fi putut sabota complet armistițiul.

Potrivit raportului, Țahal a identificat celula teroristă în timp ce amembri ei își croiau drum printr-un tunel subteran, aparent cu intenția de a apărea în Israel și de a ataca soldații.
Aviația israeliană a efectuat un atac de precizie și a eliminat teroriștii, potrivit raportului.
Conform Canalului 12, noua barieră subterană a Israelului i-a împiedicat să traverseze și să atace civili, dar au vizat trupele desfășurate în interior.
Țahal a refuzat să comenteze raportul, dar postul TV a menționat că eliberarea informațiilor a fost aprobată de cenzura militară.
Reamintim că încetarea focului a intrat în vigoare vineri, la ora 02.00 dimineața, la câteva ore după ce cabinetul a aprobat inițiativa.
Purtătorul de cuvânt al armatei, Hidai Zilberman, a declarat că armata a transmis un mesaj către Hamas că, dacă ar fi efectuat un atac major în orele care au precedat armistițiul, Țahal va răspunde cu un atac aerian masiv asupra a zeci de ținte.
Potrivit lui Zilberman, avioanele israeliene și alte aeronave au fost ținute în aer, planând deasupra Fâșiei Gaza în orele care au precedat încetarea focului pentru a realiza această amenințare atât de necesară.
De asemenea, Canalul 12 a raportat că încetarea focului a fost întârziată timp de 48 de ore pentru a permite armatei israeliene să îndeplinească o misiune finală. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s