ISRAEL

Armata israeliană ar fi zădărnicit un atac pe scară largă cu câteva ore înainte de încetarea focului

Forțele de apărare din Israel au contracarat un atac major Hamas în orele dinainte de încetarea focului, a raportat Canalul 12, adăugând că, dacă atacul ar fi avut succes, el ar fi putut sabota complet armistițiul.

Potrivit raportului, Țahal a identificat celula teroristă în timp ce amembri ei își croiau drum printr-un tunel subteran, aparent cu intenția de a apărea în Israel și de a ataca soldații.
Aviația israeliană a efectuat un atac de precizie și a eliminat teroriștii, potrivit raportului.
Conform Canalului 12, noua barieră subterană a Israelului i-a împiedicat să traverseze și să atace civili, dar au vizat trupele desfășurate în interior.
Țahal a refuzat să comenteze raportul, dar postul TV a menționat că eliberarea informațiilor a fost aprobată de cenzura militară.
Reamintim că încetarea focului a intrat în vigoare vineri, la ora 02.00 dimineața, la câteva ore după ce cabinetul a aprobat inițiativa.
Purtătorul de cuvânt al armatei, Hidai Zilberman, a declarat că armata a transmis un mesaj către Hamas că, dacă ar fi efectuat un atac major în orele care au precedat armistițiul, Țahal va răspunde cu un atac aerian masiv asupra a zeci de ținte.
Potrivit lui Zilberman, avioanele israeliene și alte aeronave au fost ținute în aer, planând deasupra Fâșiei Gaza în orele care au precedat încetarea focului pentru a realiza această amenințare atât de necesară.
De asemenea, Canalul 12 a raportat că încetarea focului a fost întârziată timp de 48 de ore pentru a permite armatei israeliene să îndeplinească o misiune finală. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d