ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israel / Hamas: Mediatorii egipteni poartă discuții pentru a asigura armistițiul pe termen lung

Mediatorii egipteni au purtat discuții sâmbătă pentru a consolida încetarea focului între Israel și Hamas, în timp ce oficialii gazani au început să evalueze daunele cauzate de 11 zile de luptă.

Două echipe de mediatori egipteni se află în prezent în Israel și Gaza pentru a continua discuțiile privind consolidarea unui acord de încetare a focului – și asigurarea calmului pe termen lung.
Diplomatul egiptean a declarat că discuțiile se vor roti în jurul implementării măsurilor convenite în Gaza și Ierusalim pentru a evita în continuare valuri de violență.
Potrivit mediatorilor, o nouă rundă de lupte pare inevitabilă dacă problemele importante rămân nerezolvate, cum ar fi blocada frontierei israeliano-egiptene.
Blocada se datorează în special refuzului grupării teroriste Hamas de a se dezarma. (Israelul a justificat că este necesar să se limiteze grupării teroriste accesul la arme, ea susținând în mod constant distrugerea statului ebraic).
Ei cred că recentul conflict a adus la suprafață „o profundă frustrare” în rândul arabilor, fie în Cisiordania, Gaza sau Israel, cu privire la statu quo-ul lor, deoarece procesul de pace israeliano-palestinian s-a oprit de ani de zile.
Sâmbătă a marcat prima zi completă a unui armistițiu care a pus capăt celui de-al patrulea război dintre Israel și Hamas în puțin peste un deceniu.
Conflictul a ucis 12 persoane în Israel și, potrivit Hamas, 243 de persoane în enclava palestiniană (inclusiv 235 de teroriști, potrivit Israelului). / Anima News

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: