Președintele Federației Comunităților Evreiești din România: Parlamentul României a adoptat Legea în vederea acordării unui sprijin financiar pentru copiii supraviețuitorilor Holocaustului și ai celorlalte persoane persecutate din motive etnice în acea perioadă

Într-o postare pe contul său Facebook, Silviu Vexler (foto), președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială la Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, a declarat: ”Parlamentul României a adoptat Legea pe care am inițiat-o în vederea acordării unui sprijin financiar pentru copiii supraviețuitorilor Holocaustului și ai celorlalte persoane persecutate din motive etnice în perioada Holocaustului.

Legea este un mic și tardiv ajutor pentru cei care au fost alături în permanență de părinții lor, victime ale Holocaustului. De multe ori, societatea are tendința să uite că acești copii, ajunși în prezent la o vârstă înaintată, alături de suferința proprie, au fost nevoiți să trăiască cu suferința și amintirile dramelor prin care au trecut părinții lor. Văd acest sprijin și ca un gest de demnitate față de ei și față de modul în care au știut să își susțină părinții.
Potrivit Legii :
• Copilul minor la data la care unul sau ambii părinţi s-au aflat în una dintre următoarele situaţii – «deportat în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, privat de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare, refugiat, expulzat sau strămutat în altă localitate, a făcut parte din detașamentele de muncă forțată, supraviețuitor al trenului morții, evacuat din locuința pe care o deținea» precum şi copilul născut în perioada în care unul sau ambii părinţi s-au aflat în una dintre situaţiile menționate anterior are dreptul la o indemnizaţie lunară în acelaşi cuantum cu indemnizaţia de care ar fi beneficiat părintele său decedat, stabilită conform prevederilor în vigoare la data depunerii cererii de către copil.
• Copilul născut după încetarea situaţiilor menționate anterior are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 50% din indemnizaţia de care ar fi beneficiat părintele său decedat, stabilită conform prevederilor în vigoare la data depunerii cererii de către copil.
Am fost onorat să promovez această Lege împreună cu prietenii și colegii mei, domnul deputat Ovidiu Victor Ganț și domnul Slavoliub Adnagi.
Sunt recunoscător grupurilor parlamentare care mi-au acordat încrederea și colegilor care au fost de acord să devină co-semnatari ai Proiectului Legislativ : domnul deputat Alfred Simonis, domnul deputat Florin-Alexandru Alexe, domnul deputat Szabó Ödön, domnul deputat Varujan Pambuccian și domnul deputat Ovidiu Victor Ganț.

Sursa: Facebook

Un comentariu la „Președintele Federației Comunităților Evreiești din România: Parlamentul României a adoptat Legea în vederea acordării unui sprijin financiar pentru copiii supraviețuitorilor Holocaustului și ai celorlalte persoane persecutate din motive etnice în acea perioadă

  • 23/05/2021 la 3:57 pm
    Permalink

    Suntem solidari cu Israel, in special cu Armata Aeriană, din care am făcut și eu parte.
    La fel și cu toată populației Israelului. Toată familia mea și majoritatea prietenelor mei sunt in Israel. Noua generație lupta cu Armata Israeliană.

    Răspunde

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: