Israel: De la 1 iunie toate restricțiile legate de coronavirus vor fi ridicate și pașaportul verde va fi anulat

Ministrul israelian al Sănătății, Yuli Edelstein, a declarat duminică că de la 1 iunie toate restricțiile legate de coronavirus vor fi ridicate în Israel și cetățenii nu vor mai avea nevoie să-și prezinte „pașapoartele verzi” (dovada recuperării sau vaccinării) pentru a intra în spații închise.

Acest anunț apare deoarece doar 12 cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în 24 de ore. Astăzi, țara are 510 pacienți activi împotriva a peste 88.000 de acum câteva luni.
Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a precizat că purtarea unei măști în spații închise rămâne în vigoare și că o decizie finală cu privire la acest subiectul va fi abordată în următoarele două săptămâni.
„Israelul revine la normal”, a spus Yuli Edelstein. „Cu mai puțin de șase luni în urmă, am lansat campania de vaccinare. Datorită muncii excelente a personalului medical, am realizat cea mai bună campanie de vaccinare din lume. De câteva luni primim recompensa continuă a scăderii contaminării și morbidității”, a adăugat el.
„Acum, spre marea mea bucurie, situația ne permite să anulăm utilizarea pașaportului verde și restricțiile privind limita de persoane în interior”, a spus el.
La vârful epidemiei din țară, rata de pozitivitate pentru testele de screening a fost de aproximativ 10% față de 0,2% astăzi.
În plus, peste 5,1 milioane de persoane au primit cele două injecții ale vaccinului Pfizer și 92% dintre cei peste 50 de ani sunt acum imuni la virus.
„Ministerul Sănătății se străduiește să mențină o rată scăzută de infecție și va continua să monitorizeze riguros situația pentru a evita revenirea epidemiei. Cu toate acestea, dacă există o creștere a cazurilor, ne vom întoarce ”, a spus Yuli Edelstein.
De asemenea, el i-a îndemnat pe israelieni să nu călătorească în țări în care rata contaminării este ridicată.
Cu toate acestea, un nou studiu a dovedit eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva multor variante, inclusiv varianta indiană.
Restricțiile impuse călătorilor care intră în Israel vor rămâne în vigoare, ministerul luând în considerare chiar înăsprirea acestora pentru a preveni intrarea variantelor pe teritoriul israelian. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: