Italia: Cei cinci israelieni decedați în urma căderii unei telecabine, sunt membri ai aceleiași familiii

Cinci israelieni din aceeași familie, inclusiv un copil de 2 ani, s-au numărat printre cele 14 persoane care au murit duminică, când a căzut o telecabină în regiunea Piemontului italian, a confirmat luni Ministerul israelian de externe.

Amit Biran, în vârstă de 30 de ani, soția lui Tal Peleg-Biran, în vârstă de 26 de ani, și fiul lor în vârstă de 2 ani, Tom Biran, care locuia în nordul Italiei, sunt printre persoanele decedate, alături de bunicii tinerei femei, Barbara, în vârstă de 71 de ani, și Yitzhak Cohen, în vârstă de 81 de ani, sosiți la Milano pe 19 mai pentru a-și vizita nepoata și strănepoții, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.
Fiul cel mare al tânărului cuplu, Eitan, în vârstă de 5 ani, singurul supraviețuitor al accidentului, a fost grav rănit și este în prezent internat la Centrul Pediatric Regina Margherita din Torino.
Cei doi copii au fost transfrați la spital cu elicopterul, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor medicale.
Tom a murit după mai multe încercări de resuscitare.
Președintele comunității evreiești milaneze, Milo Hatzbani, a numit accidentul drept „un mare dezastru”.
“Îl cunosc bine pe tată, am vorbit cu el vinerea trecută. Mi-a spus că a decis să plece într-o călătorie cu copiii și bunicii care veneau din Israel”, a declarat Hatzbani pentru radioul militar.
Ministrul italian al Transporturilor, Enrico Giovannini, a anunțat formarea unei comisii de anchetă pentru a examina „cauzele tehnice și organizatorice” ale accidentului, în timp ce procurorii se vor concentra asupra posibilității unui act penal. (Anima News)

Lasă un răspuns