Ministru israelian: „Fiecare tir de rachetă din Gaza va duce la atacuri care vor viza lichidarea liderilor Hamas” (Israel Katz)

Ministrul israelian al Finanțelor, Israel Katz (foto), a avertizat duminică că, ca parte a încetării focului cu Gaza, după 11 zile de lupte intense, Israelul va răspunde acum la orice rachetă cu atacuri țintă care vizează uciderea directă a liderilor Hamas.

Vorbind la ”Galei Țahal”, postul de radio al armatei, Israel Katz a spus că liderul Hamas în Gaza, Yahya Sinwar și șeful aripii sale militare, Muhammad Deif, trebuie să fie conștienți de faptul că, dacă rachetele vor fi lansate spre teritoriul israelian, „capetele lor vor fi tăiate”.
Israel Katz a asigurat, de asemenea, că atacurile cu rachete asupra orașelor sudice israeliene Sderot sau Ashkelon vor fi considerate la fel de grave ca cele care vizează metropola Tel. Aviv.
“Din momentul în care există tiruri asupra unui oraș israelian, indiferent unde se află, vom riposta cu o forță puternică, chiar dacă știm că va avea consecințe asupra Tel Avivului”, a spus el.
În timpul Operațiunii ”Gardianul Zidului”, peste 4.300 de rachete au fost lansate din Gaza spre Israel, ucigând 12 persoane și rănind alte câteva. Armata a ripostat prin efectuarea de lichidări precise, distrugând peste 100 km de tuneluri Hamas și anihilând multe arsenaluri militare ale teroriștilor. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: