Blinken la Ierusalim: „Dacă se face corect, reconstrucția Gazei va duce la o pierdere majoră a controlului Hamas”

La o conferință de presă organizată marți la Ierusalim, secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat că eforturile conduse de SUA pentru reabilitarea Gaza au ca scop slăbirea grupului terorist Hamas care controlează enclava palestiniană.

„Dacă facem acest lucru corect, reconstrucția Gazei va avea drept rezultat o pierdere semnificativă a controlului Hamas (asupra poporului său)” și în această lumină „nu vom întări Hamas, îl vom slăbi “, a declarat secretarul de stat al SUA.
“Hamas prosperă, din păcate, cu disperarea, cu mizeria, cu lipsa de oportunități (cu care se confruntă locuitorii din Gaza)”, a adăugat el.
„Ceea ce trebuie să facă reconstrucția și ameliorarea nu este doar să răspundă nevoilor imediate, iar aceste nevoi sunt importante și urgente, fie pentru apă, salubrizare, electricitate, dar trebuie să ofere o perspectivă reală de oportunitate, de progres, de îmbunătățire materială în viețile oamenilor din Fâșia Gaza”, a sugerat el.
Obiectivul Statelor Unite este de a oferi palestinienilor, “inclusiv celor din Gaza, un sentiment reînnoit de progres, de optimism, de oportunitate reală”, a spus el.
Dacă toți partenerii din regiune se angajează în proces, inclusiv Israelul și Autoritatea Palestiniană, “controlul Hamas asupra Fâșiei Gaza se va slăbi. Știm asta. Și cred că Hamas știe asta”, a spus el în încheiere. (Anima News).

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: