Lista centristă ”Yesh Atid” și partidul lui Avigdor Liberman (foto), ”Israel Beiteinu”, au ajuns luni seara la un acord de coaliție ca parte a încercării lui Yair Lapid de a forma un guvern.

Acordul prevede că liderul partidului de dreapta va fi ministru de Finanțe și că președinția comisiei de finanțe va fi transferată fracțiunii sale.
Potrivit unei declarații comune, părțile au convenit și asupra orientărilor unui guvern, în special asupra unei legi pentru proiecte naționale, unul dintre „motoarele de creștere” prevăzute pentru economie.
Acest proiect de lege privește construcția a două spitale, unul în regiunea Negev (sud), al doilea în Galileea (nord), un aeroport la liberNevatim lângă orașul Beer Sheva, un tren de mare viteză pentru a conecta centrul la sudul țării, precum și alte proiecte naționale.De asemenea, s-a convenit ca un venit minim pentru persoanele în vârstă să fie stabilit la 70% din salariul minim.
De duminică, Yesh Atid a crescut contactele cu toate fracțiunile blocului opus lui Benjamin Netanyahu, în timp ce Yair Lapid mai are doar opt zile pentru a prezenta un guvern șefului statului Reuven Rivlin.
În același timp, Likudul primului ministru intensifică discuțiile cu Naftali Bennett, liderul partidului de dreapta Yamina. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s