Liban: În cel mai recent discurs al său, liderul Hezbollah pare foarte bolnav. Infectat cu Corona? (VIDEO)

Secretarul general al Hezbollah a vorbit recent la cea de-a 21-a aniversare a retragerii armatei israeliene (Țahal) din Liban, pe tot parcursul discursului tușind încontinuu și manifestând probleme respiratorii.

„Răspunsul la atacul asupra locurilor sfinte nu se va fi oprit în interiorul granițelor Fâșiei Gaza”, a spus el, recunoscând că a lipsit în ultimele zile ale Ramadanului din cauza bolii. „Atacul Al-Aqsa echivalează cu lupta armată”
Nasrallah a început acum să vorbească despre Israel, regretând absența sa recentă și spunând că a suferit „de o tuse severă care i-a creat dificultăți în a vorbi”.
Dar ascultându-l, nu arată deloc bine, gâfâind îngrozitor și tusind fără oprire
„Evacuările (de familii arabe) din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim nu sunt o evoluție de rutină. Este un pas spre iudaizarea Ierusalimului. Netanyahu și echipa sa au crezut că se vor ocupa doar de declarații și condamnări ale acțiunilor lor în Sheikh Jarrah, dar nu se așteptau ca Fâșia Gaza să intervină și să ia măsuri istorice”.
Pe lângă cuvintele și amenințările arogante ale lui Nasrallah, care sunt de obicei exprimate în discursurile sale, sănătatea lui este cea care a ridicat întrebări.
De data aceasta s-a observat Nasrallah care arăta bolnav, vorbea încet și calm și avea dificultăți de respirație între propoziții, care uneori se terminau prin sufocare.
”De acum înainte, vom înscrie două victorii: 25 mai – victoria noastră cu retragerea Israelului din Liban și 21 mai – victoria Gaza. Liderii facțiunilor palestiniene și armele militare au fost minunați în recenta escaladare”, a accentuat el
Nasrallah a lămurit în continuare că „succesul nostru din luna mai nu a fost rezultatul sacrificiului unei persoane sau al unei facțiuni, ci rezultatul multor victime libaneze de-a lungul anilor. Victoria a fost obținută datorită poporului libanez și facțiunilor libaneze”.
El a continuat să vorbească și, după cum s-a menționat, în ciuda tusei și respirației problematice, secretarul general al Hezbollah s-a referit la evenimentele de la Ierusalim și a spus: „Ierusalimul a ajuns într-o stare de amenințare periculoasă care a dus rezistența la o nouă poziție istorică și decisivă. Motivul escaladării recente a fost prostia conducerii israeliene și aroganța acesteia – care a subestimat rezistența și a făcut
Secretarul general al Hezbollah a continuat spunând că trebuie să se adreseze direct publicului israelian: „Trebuie să aflați că atacul asupra Ierusalimului și a moscheii Al-Aqsa este diferit de orice alt atac pe care l-ați făcut. Israelienii trebuie să înțeleagă că răspunsurile la atacul asupra locurilor noastre sfinte nu se limitează la Gaza, ci că atacul asupra orașului sfânt înseamnă un război regional. Israelul trebuie să știe că organizațiile axei rezistenței din regiune sunt în contact nu doar zilnic, ci la fiecare oră – și nu vom permite Ierusalimului să fie lovit”. (Anima News)

Lasă un răspuns