Israel: Primul grup de turiști vaccinați care vizitează țara de la închiderea frontierei

Primul grup de turiști vaccinați împotriva coronavirusului din Statele Unite a ajuns astăzi, joi, în Israel, după mai bine de un an de la închiderea frontierei din cauza pandemiei.

Ca parte a unui nou program care vizează redeschiderea treptată a țării pentru turiști, Israelul a decis să primească mai întâi persoanele care călătoresc în circuite organizate pentru a le urmări mai ușor itinerariul și pentru a evita astfel răspândirea necontrolată a variantelor în teritoriu.
Grupul care a sosit joi este format din turiști din statul american Missouri, potrivit Departamentului de Turism.
Când au ajuns în Ben-Gurion, au fost supuși unui test PCR, deși fuseseră vaccinați Covid-19.
Autoritățile israeliene au declarat că intrarea pe teritoriul israelian a străinilor rămâne strict controlată, deși israelienii s-au bucurat de o revenire la viața normală de câteva săptămâni.
„Sunteți primul grup de turiști care vizitează Israelul de peste un an”, a declarat ministrul Turismului, Orit Farkash-Hacohen, care i-a întâmpinat pe aeroportul Ben Gurion.
“Israelul este o destinație atractivă, cu situri istorice și religioase fără precedent dedicate celor trei religii, orașe pline de viață, bucătărie incredibilă și oameni calzi. Sunt sigură că vă veți bucura de toate”, a adăugat ea.
Alte grupuri de turiști sunt așteptate în zilele următoare. (Anima News)

Lasă un răspuns