Ministrul Sănătății din Vietnam, Nguyen Thanh Long, a declarat astăzi, sâmbătă, că țara sa a detectat o nouă variantă a coronavirusului, un amestec de variante COVID-19 din India și Marea Britanie, care se răspândește rapid pe calea aerului, a raportat ziarul online VnExpress.

După ce a combătut cu succes coronavirusul în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnamul se luptă acum cu un focar care se răspândește mai repede.
De la sfârșitul lunii aprilie, aproape 3.600 de persoane au fost infectate în 31 din cele 63 de orașe și provincii reprezentând mai mult de jumătate din totalul infecțiilor din țară.
„După efectuarea secvențierii genetice la pacienții nou detectați, am descoperit o nouă variantă care este o combinație a varianteșpr din India și Marea Britanie”, a spus Nguyen Thanh Long.
„Mai exact, este o variantă indiană cu mutații, care aparține inițial variantei din Marea Britanie”, a spus el.
Vietnam a raportat anterior șapte variante de virus: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (varianta britanică), B.1.351, A.23.1 și B.1.617.2 (varianta indiană).
Culturile de laborator ale noii variante, care este mult mai transmisibilă decât tipurile cunoscute anterior, au dezvăluit că virusul s-a replicat foarte repede, explicând de ce atât de multe cazuri noi au apărut în locații diferite într-o perioadă scurtă, a spus Long.
India, țara din Asia de Sud-Est a înregistrat până acum 6.396 de cazuri de coronavirus, cu 47 de decese. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s