Isaac Herzog, președintele Agenției Evreiești și fost șef al Partidului Muncii din Israel, a fost ales miercuri, președinte al Israelului.

Miercuri, începând cu ora 11:00, cei 120 de deputați israelieni au început votul în secret, care s-a încheiat după prânz.
Laureată a Premiului Israel, mamă îndurerată, care și-a pierdul doi fii în luptele Israelului și educatoare, Miriam Peretz, s-au confruntat cu Issac Herzog, fiul celui de-al șaselea președinte al Israelului, Haim Herzog.

După numărarea voturilor, s-a dovedit că Herzog a câștigat cu o mare majoritate, primind 87 de voturi față de 26 ale lui Peretz, Șase parlamentari s-au abținut de la vot.
Liderul opoziției, Yair Lapid (Yesh Atid) l-a felicitat pe Herzog într-o declarație la scurt timp după publicarea rezultatelor.
„Îl felicit pe prietenul meu, Isaac ‘Bougie’ Herzog pentru alegerea sa ca președinte al statului Israel. Un om demn și minunat, care este mereu concentrat asupra binelui țării și a poporului evreu. Mult succes domnule președinte! De asemenea, o felicit pe Miriam Peretz, care va fi pentru totdeauna președinta inimilor poporului nostru”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s