Israel / Noul guvern: Liderul partidului arab Raam a semnat acordul coaliționar cu Yair Lapid

Președintele partidului arab Raam, Mansour Abbas (foto), a semnat un document care-i permite lui Yair Lapid, președintele partidului Yesh Atid, să-l anunțe pe președintele statului Israel, că a reușit să formeze un guvern.

Mansour Abbas, a cerut ca liniile directoare ale guvernului să nu includă legi în favoarea comunității LGBT.
Aceasta este o retragere semnificativă din partea unora dintre partidele blocului de stânga din pozițiile lor de principiu pe această temă, de dragul formării unui guvern care nu este condus de Netanyahu.
Abbas a cerut, de asemenea, abrogarea legii Kaminitz și reglementarea construcțiilor ilegale în sectorul arab.
Încă nu s-a anunțat care dintre aceste cereri au fost acceptate în timpul negocierilor.
Referindu-se la acordul semnat, Mansour Abbas a declarat: ”O decizie grea. Este pentru prima dată când un partid arab face parte din guvern”. (Anima News)

2 comentarii

  • Schwartz Liviu spune:

    Mansour Abbas a cerut ca musulmanii teroristi care au atacat evrei, sa fie recunoscuti ca Patrioti Palestinieni si sa fie eliberati din puscarii.
    Nu s-a publicat daca s-a acceptat aceasta cerinta.

  • Sandina Stana spune:

    Lapid are un aspect asemanator cu un sef de echipa ajuns ,, maistor”( maistru ) din fabricile comuniste. Aspectul sau sigur nu i-a permis sa-si puna intrebarea de ce inainte de conflictul de 11 zile partidul arab nu a vrut sa intre la guvernare ( stiau ei ce urmeaza in zilele urmatoare refuzului lor de a intra la guvernare ?) si acum s-au razgandit, vor . Partidele din Israel nu au consultanti specializati in domeniul respectiv?

Lasă un răspuns