București: Președintele Israelului – vizită oficială în România

Conform unui comunicat al administrației prezidențiale române, președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, 8 iunie 2021, la Palatul Cotroceni, pe președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei de stat pe care acesta o efectuează în România, la invitația președintelui român.

Potrivit comunicatului, vizita de stat a președintelui israelian se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cea mai recentă întrevedere între cei doi șefi de stat având loc cu prilejul participării președintelui României la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului de la Ierusalim, din ianuarie 2020, urmată de discuții telefonice în lunile martie și iunie 2020.
În comunicat se menționează că vizita președintelui Reuven Rivlin reflectă soliditatea relației bilaterale, precum și faptul că Statul Israel rămâne un partener cheie, cu valențe strategice, al României în Orientul Mijlociu.
Conform comunicatului, discuțiile cu președintele Statului Israel se vor concentra pe modalitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul aniversării, la 11 iunie 2021, a 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între România și Statul Israel.
De asemenea , în comunicat se menționează faptul că, cu prilejul convorbirilor oficiale, vor fi abordate, de asemenea, cooperarea economică și cea în domeniul sănătății, inclusiv în ceea ce privește contracararea pandemiei de COVID-19, educația privind Holocaustul și alte măsuri de combatere a antisemitismului în România, precum și schimburile culturale și interumane dintre cele două state.
Comunicatul pune accentul pe faptul că o atenție deosebită va fi acordată situației din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv stadiului Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, cu accent pe situația de securitate din regiune în urma evoluțiilor recente, urmând a fi abordate și alte teme de actualitate de pe agenda regională și cea internațională. (Anima News)

Lasă un răspuns