ISRAEL

Israel: Facțiunile ultrareligioase au fost invitate să se alăture noului guvern

Primul ministru ales și premierul supleant ales al Israelului au decis să lase ușa deschisă celor două facțiuni haredi din Knesset (Parlament) pentru a se alătura noului guvern.

Naftali Bennett, care urmează să fie prim ministru în primii doi ani ai mandatului noului guvern, și Yair Lapid, care va ocupa funcția de prim ministru supleant înainte de a schimba rolurile cu Bennett, au decis că partidele Shas și Iudaismul Torei Unite vor fi invitat să adere la noul guvern și că nu va fi necesar un acord comun cu guvernul ales pentru includerea celor două partide în coaliție.
Conform acordului la care au ajuns Bennett și Lapid, primul ministru și premierul supleant vor fi împuterniciți să extindă coaliția la propria lor discreție.
„Guvernul, pe baza deciziei primului ministrulu și a premieruluisupleant, va sprijini adăugarea altor partide la coaliție”, se arată în acord.
Surse din blocul schimbării au declarat că acordul este destinat să permită facțiunilor haredi să se alăture guvernului la un moment dat în timpul mandatului său, fără aprobarea altor membri ai coaliției.
Yamina și Yesh Atid au răspuns la raport, spunând: „Nu vom discuta detalii despre acordurile de coaliție înainte ca acestea să fie introduse pe agenda Knessetului”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d