ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel: Parlamentul se va reuni luni pentru a anunța noul guvern

Președintele Knessetului (parlamentul israelian), Yariv Levin, a declarat vineri că va anunța săptămâna viitoare că liderul Yesh Atid, Yair Lapid, a reușit să formeze un guvern, deschizând calea pentru ratificarea coaliției.

Anunțul a subliniat un sentiment de optimism tot mai mare în rândul așa-numitului „bloc al schimbării”, condus de Lapid și de liderul Yamina, Naftali Bennett, potrivit căruia coaliția, pestriță din punct de vedere ideologic, care urmărește să îl destituie pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, se îndreaptă spre succes.
Netanyahu, cel mai longeviv prim ministru al Israelului, a încercat să scindeze blocul, care, pe lângă Yamina și Yesh Atid, mai include Partidul Muncii, partidul Meretz (extremă stânga) și partidul centrist Albastru Alb al ministrului Apărării, Benny Gantz, precum și partidul conservator islamic Ra’am.
Se înțelege că Yesh Atid era îngrijorat în ceea ce îl privește pe Levin, un membru senior al Likud cunoscut ca fiind un aliat apropiat al lui Netanyahu, temându-se că ar putea întârzia confirmarea coaliției, după ce Lapid a făcut cunoscut că prima sa moțiune va fi înlocuirea sa din funcția de președinte.
Cu toate acestea, după anunț, surse apropiate celor doi au declarat că se așteaptă „să nu mai existe alți dezertori” din „blocul schimbării”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: