ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Gaza: Agenția ONU pentru refugiații palestinieni a descoperit un tunel terorist al Hamas sub una dintre școlile sale

UNRWA (agenția ONU pentru refugiații palestinieni) a descoperit un tunel folosit de teroriștii Hamas sub una dintre școlile sale din Gaza, a anunțat organizația într-un comunicat.

În timp ce investiga un atac a armatei israeliene care a lovit școala în timpul conflictului recent dintre Israel și Hamas, UNRWA a descoperit existența unui tunel terorist.
Organizația a condamnat atât palestinienii care au construit tunelul, cât și armata israeliană pentru că au efectuat un atac aerian în zonă, care, potrivit acesteia, a provocat daune școlii.
„UNRWA condamnă în termenii cei mai fermi existența și potențiala utilizare de către grupurile armate palestiniene a unor astfel de tuneluri sub școlile sale. Este inacceptabil ca elevii și personalul să fie puși în pericol în acest fel”, a declarat organizația.
„Instalațiile, ca toate instalațiile ONU, sunt identificabile și au pe acoperiș un steag ONU. UNRWA împărtășește adresele tuturor facilităților sale cu autoritățile israeliene”, a precizat aceasta.
Astfel de acțiuni ale grupurilor armate palestiniene și israeliene încalcă „inviolabilitatea și neutralitatea UNRWA, care trebuie respectate în orice moment”, a continuat comunicatul.
„UNRWA cere ca toate părțile să se abțină de la orice activitate sau comportament care pune în pericol beneficiarii și personalul și compromite capacitatea personalului UNRWA de a oferi asistență refugiaților palestinieni în condiții de siguranță și securitate”, se mai menționează în comunicat.
Apelul UNRWA pentru siguranța facilităților sale a urmat anunțului de joi al comisarului general al organizației, Philippe Lazzarini, care a informat că i-a cerut directorului organizației din Gaza, Matthias Schmale, să părăsească enclava palestiniană și să se deplaseze la Ierusalim, după ce au fost făcute amenințări la adresa sa. (Anima News)

One thought on “Gaza: Agenția ONU pentru refugiații palestinieni a descoperit un tunel terorist al Hamas sub una dintre școlile sale

  • Curios ca ONU nu a vazut si nu a vazut nimic in timpul construirii tunelului hamas, nici nu stie cu ale cui materiale a fost construit.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: