Germania: Numirea primului rabin-șef în armată

Pentru prima dată în ultimii 100 de ani și la 76 de ani de la sfârșitul Holocaustului, un rabin șef a fost numit în armata germană.

Ceremonia de numire a rabinului Mordechai Eliezer (Zsolt) Balla (foto) va avea loc la Leipzig peste trei săptămâni, potrivit mai multor rapoarte. De asemenea, cel puțin alți 10 rabini vor fi numiți în diverse funcții în cadrul armatei germane.
“Aceasta este o mare responsabilitate. Trebuie să-i ajutăm pe toți evreii să trăiască o viață evreiască, dacă ei caută mâncare cușer și posibilitatea de a se ruga”, a declarat Balla la postul public de televiziune Kan.
Germania ar fi alocat 5 milioane de euro pentru stabilirea noului rabin-șef al armatei.
Armata germană nu ține evidența apartenenței religioase a membrilor săi. Dar se estimează că aproximativ 300 de evrei, 1.400 de musulmani și 94.000 de creștini alcătuiesc forțele armate ale Bundeswehr-ului, potrivit presei germane.
În 2019, guvernul german a aprobat un proiect de lege care permite rabinilor să oficieze în armata germană, un semn suplimentar, despre arată că viața evreiască este parte integrantă a țării. (Anima News)

Un comentariu la „Germania: Numirea primului rabin-șef în armată

  • 07/06/2021 la 8:01 am
    Permalink

    in Romania nu au gasit inca un rabin sef!

    Răspunde

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: