Ierusalim: Marșul Steagurilor prevăzut pentru joi a fost anulat (poliția)

Șeful poliției israeliene, Kobi Shabtai, le-a spus luni organizatorilor Marșului Steagurilor din Ierusalim că evenimentul pe care aceștia plănuiau să îl organizeze joi a fost anulat.

Inițial, oficialii de securitate au luat în considerare schimbarea traseului marșului, astfel încât acesta să nu treacă prin cartierul musulman din Orașul Vechi, dar au decis să îl anuleze cu totul.
Cu toate acestea, organizatorilor li s-a cerut să se coordoneze cu poliția pentru o nouă dată a evenimentului. În cadrul acestei întâlniri se va discuta și traseul marșului.
“Comisarul de poliție este incapabil să-i protejeze pe demonstranții de pe străzile Ierusalimului care poartă steaguri israeliene și incapabil să-i protejeze pe locuitorii evrei din orașele Lod, Ramla și Aco”, a răbufnit președintele Sionismului Religios, unul dintre organizatorii marșului.
“Acum îl face, de asemenea, pe Yahya Sinwar conducătorul Ierusalimului. Aceasta este o capitulare rușinoasă în fața terorismului și a amenințărilor Hamas”, a acuzat el într-o declarație.
Între timp, un lider al grupării islamiste Hamas a amenințat Israelul cu o nouă escaladare a violențelor în cazul în care parada va avea loc.
“Avertizăm ocupația împotriva (posibilității) ca marșul coloniștilor să se apropie de Ierusalimul (de Est) și de Esplanada Moscheilor”, a declarat într-un discurs Khalil al-Hayya, un membru important al grupului palestinian aflat la putere în Gaza.
“Sperăm ca ziua de joi să nu devină un alt 10 mai”, a adăugat el, referindu-se la începutul escaladării violențelor între Hamas și statul evreu, care a dus la 11 zile de ostilități. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: