Ierusalim: Noul guvern israelian va relua imediat discuțiile cu Autoritatea Palestiniană

Viitorul guvern de uniune națională va relua discuțiile privind statutul final cu Autoritatea Palestiniană (AP) imediat ce va depune jurământul, ar fi declarat, administrației Biden, mai mulți oficiali din Blocul Schimbării.

Potrivit unui raport publicat luni în ”Israel Hayom”, surse din cadrul Blocului Schimbării au declarat unor înalți oficiali din administrația Biden că intenționează să reia discuțiile cu AP privind statutul final pe baza soluției celor două state imediat ce noul guvern va fi format.
Sursele israeliene citate în raport au declarat, de asemenea, că ministrul Apărării, Benny Gantz (Albastru și Albastru), care ar urma să își păstreze poziția în noul guvern, a făcut comentarii similare în fața unor înalți oficiali americani în timpul călătoriei sale la Washington săptămâna trecută.
De asemenea, raportul a susținut că mesajele au fost transmise oficialilor americani fără aprobarea sau cunoașterea premierului desemnat Naftali Bennett.
Biroul lui Bennett a declarat că președintele Yamina nu avea cunoștință de existența unor astfel de mesaje către administrația Biden.
În cazul în care discuțiile dintre Israel și AP vor fi reluate, se va pune capăt unei pauze de un deceniu în negocierile privind statutul final.
Duminică, premierul Benjamin Netanyahu a criticat viitorul guvern, spunând că acesta va fi forțat să facă concesii de către administrația Biden, inclusiv înghețarea construcțiilor în Iehuda, Șomron și Ierusalim.
“Acest guvern nu va fi capabil să se opună cererilor de înghețare a construcțiilor în Iehuda, Șomron și în Ierusalim sau presiunilor de a evacua coloniile”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: