Israel: Naftali Bennett îi cere lui Netanyahu să renunțe și să “elibereze țara pentru a merge mai departe”

Liderul Yamina, Naftali Bennett, a vorbit duminică seară despre noua sa coaliție cu Yair Lapid, care urmează să fie votată în parlament.

“În câteva zile vom învesti noul guvern. Unele dintre partide vor fi în el, iar altele vor fi în opoziție. Aceasta nu este o catastrofă, ci o schimbare de guvern. Un eveniment foarte obișnuit și normal care se întâmplă în orice țară democratică.
“Statul Israel nu este o monarhie, nimeni nu are monopolul puterii. După câțiva ani, guvernul trebuie înlocuit, asta se întâmplă într-o țară normală”, a spus el.
“Cu toți liderii de partid, ne-am întâlnit mai devreme și pot să vă spun că există un spirit bun între noi și mai ales dorința de a ne apuca de treabă cât mai repede. Vom face totul pentru a evita să vă dezamăgim, astfel încât să simțiți că cineva ține la voi”, a spus el.
El a deplâns, de asemenea, atitudinea “celor care se opun guvernului de uniune și acționează pentru a împiedica formarea acestuia”, subliniind că se manifestă un comportament îngrijorător.
“De câteva săptămâni, au fost proferate amenințări violente la adresa parlamentarilor Yamina și Noua Speranță: este o operațiune sponsorizată cu scopul de a-i determina să se retragă și să voteze împotriva noului guvern”, a declarat el.
Naftali Bennett i-a cerut lui Benyamin Netanyahu să renunțe și să “elibereze țara pentru a merge mai departe”, îndemnându-l să lase în urmă o imagine bună, astfel încât cetățenii să-și amintească lucrurile bune pe care le-a făcut pentru țară.
“Singura diferență între mine și Netanyahu este că el își ascunde discuțiile cu Mansour Abbas, în timp ce eu îl respect pe Mansour Abbas și nu ascund absolut nimic. Eu spun publicului lucrurile așa cum sunt”, a subliniat Naftali Bennett.
“Netanyahu spune că acesta este un guvern de extremă-stânga. Aceasta este o minciună. Eu sunt de dreapta, port kippa, am sânge sionist religios și acest guvern are o majoritate de centru-dreapta. Nimeni de aici nu este un dușman”, a spus el.
În cele din urmă, el și-a cerut scuze alegătorilor care s-au simțit “trădați”, asigurându-i că a acționat mai presus de toate “pentru binele Israelului” și că este pregătit să își îndeplinească misiunea. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Un comentariu la „Israel: Naftali Bennett îi cere lui Netanyahu să renunțe și să “elibereze țara pentru a merge mai departe”

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: