Israel: O scrisoare făcută publică de șefi rabini îndeamnă congregația să “facă totul” pentru a zădărnici noul guvern

Rabini de frunte din Israel au publicat o scrisoare deschisă în care cer să se facă “tot posibilul” pentru a se asigura că formarea “guvernului schimbării”, propus de Naftali Bennett și Yair Lapid, este zădărnicită.

Scrisoarea a fost emisă la scurt timp după ce șeful Serviciului de Securitate Internă (Shin Bet) a avertizat că incitarea la violență și discursul de ură online ar putea duce la tragedii, temându-se că politicienii ar putea fi luați la întrebări.
Rabinul Haim Druckman, unul dintre semnatarii scrisorii, a negat că apelul public al rabinilor ar putea fi interpretat ca o incitare la violență și a declarat că se opune tuturor formelor de violență.
Un alt semnatar, rabinul Shlomo Aviner, a declarat că este clar că rabinii se opun oricăror acțiuni pline de ură și gânduri rele.
“Nu putem accepta o realitate în care un guvern să submineze cele mai elementare probleme de religie și de statalitate, care au existat încă de la înființarea Statului Israel și au fost întotdeauna acceptate de toate guvernele succesive”, se arată în scrisoare.
“Nu există nicio îndoială că acest guvern va dăuna, de asemenea, problemelor de securitate, care sunt legate de însăși existența noastră, deoarece se bazează pe susținători ai terorismului și include miniștri care îndeamnă Curtea Penală Internațională de la Haga să investigheze ofițerii israelieni pentru crime de război”, continuă acesta.
În ultimele zile, pe rețelele de socializare au fost retransmise apeluri la manifestații împotriva formării guvernului lui Naftali Bennett, format din partidul de stânga Meretz, Partidul Muncii, Partidul Islamist, Partidul Noua Speranță și Yesh Atid al lui Yair Lapid.
Securitatea a fost întărită în jurul deputaților partidului Yamina, care sunt acuzați de alegătorii de dreapta de “trădare”. (Anima News)

Lasă un răspuns