Premierul israelian Benyamin Netanyahu a acordat duminică seară un interviu la Canalul 20, după anunțul coaliției formate de Naftali Bennett și Yair Lapid, care va fi votată în parlament săptămâna aceasta.

„Facebook a blocat mesajele de dreapta care chemau la o demonstrație în fața casei deputatului Yamina Nir Orbach, dar, dintr-un motiv oarecare, rețeaua nu a blocat mesaje identice de stânga”, a declarat premierul.
În special, el a amintit că „incitarea este un apel la violență sau la crimă”, în timp ce susținătorii de dreapta sunt acuzați de stânga de incitare la violență și ură împotriva politicienilor de dreapta din Yamina și din partidul Noua Speranță.
„Timp de aproape doi ani, mișcarea steagului negru finanțată de organizații de stânga din Israel și din întreaga lume a îndemnat la crimă împotriva persoanei mele, a soției mele și a copiilor mei. Ați auzit vreodată ca forțele de ordine să se opună acestui lucru?”, a spus el.
Șeful Shin Bet a avertizat sâmbătă seară că discursul instigator la ură, în special online, ar putea „duce la tragedii”.
„Bennett vinde statul Israel. A luat voturi de la dreapta și le-a transferat la stânga într-un mod flagrant. 95% dintre oamenii de dreapta spun, printre altele, că acesta este un guvern de stânga. Bennett este însetat de putere, vrea să reușească cu orice preț și este dispus chiar să vândă țara”, a declarat Netanyahu.
În ceea ce privește faptul că partidul islamist Ra’am a semnat acordul de coaliție, premierul consideră că acesta „le-a dat arabilor din Israel mai mult decât toate guvernele la un loc”.
„Voi continua să dau publicului arab, dar nu am fost niciodată de acord să formez un guvern cu Ra’am, totul este o minciună, de altfel Bennett minte tot timpul”, a asigurat el.
Despre amenințarea iraniană, el a spus că „atunci când Iranul are un arsenal nuclear, suntem sub o amenințare existențială”.
„Cred că va exista un nou acord cu Iranul în câteva săptămâni. Noua administrație nu va efectua nicio operațiune semnificativă, în timp ce eu i-am spus lui Biden: voi face tot ce pot pentru a împiedica Iranul să obțină arme nucleare”, a declarat el.
„Voi continua să conduc tabăra de dreapta. Am spus acest lucru astăzi și în fața partidului meu Likud. Sunt gata să fac totul pentru a împiedica formarea acestui guvern periculos”, a declarat premierul.
„Mi-e teamă de soarta țării. Sunt oameni iresponsabili aici. Aceasta este o combinație periculoasă de iresponsabilitate și incompetență combinate cu megalomanie”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s