Armata israeliană a arestat doi suspecți care au intrat ilegal în Israel din Liban

Forțele de securitate israeliene au arestat luni doi suspecți care au intrat ilegal în țară din Liban.

Căutări extinse au fost lansate pentru a-i găsi.
Armata a declarat că cei doi bărbați nu par să aibă legături cu o organizație teroristă.
Suspecții, aparent migranți turci care căutau de lucru, au fost arestați într-o zonă din apropierea gardului de securitate care este acoperit în mod dens de tufișuri și copaci, a declarat armata.
Tensiunile la frontieră au crescut în ultimele săptămâni, în urma conflictului de 11 zile de luna trecută dintre Israel și mișcarea teroristă Hamas din Fâșia Gaza.
În urmă cu câteva săptămâni, mai multe persoane au manifestat în Liban, la granița cu statul evreu, pentru a denunța bombardamentele israeliene din Gaza.
Armata israeliană a fost nevoită să lanseze fumigene și gaze lacrimogene împotriva demonstranților care au încercat să escaladeze zidul de separare.
În cadrul unei alte demonstrații, manifestanții au escaladat zidul de frontieră pentru a ridica steaguri ale Hezbollah și au aruncat cu pietre pe gard și pe un tanc israelian.
În timpul conflictului dintre statul evreu și Hamas din luna mai, din Liban au fost lansate rachete spre Israel, dar care au căzut pe teritoriul libanez. Ca represalii, armata israeliană a tras mai multe obuze asupra a două zone din sudul Libanului.
În aceeași perioadă, armata israeliană a afirmat, de asemenea, că a reperat mai multe persoane din partea libaneză care au încercat să deterioreze gardul de securitate de la granița sa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: