Hamas invitat la Cairo pentru discuții privind schimbul de prizonieri cu Israelul

Oficiali de rang înalt din cadrul Brigăzilor Ezzedin al-Qassam ale grupării teroriste Hamas sunt așteptați să se deplaseze în curând la Cairo pentru a se întâlni cu oficiali egipteni de rang înalt din cadrul serviciilor de informații pentru a discuta un posibil acord de schimb de prizonieri cu Israelul.

Surse egiptene au declarat că Marwan Isaa, descris ca fiind “șeful de stat major” al ramurii armate a Hamas, va participa la discuții.
Potrivit presei egiptene, oficialii israelieni din domeniul securității sunt, de asemenea, așteptați să se alăture discuțiilor.
O delegație a Hamas condusă de liderul său Ismail Haniyeh a vizitat recent capitala egipteană pentru a discuta despre un posibil schimb de prizonieri, precum și despre modalitățile de menținere a recentei încetări a focului cu Israelul.
Pe lângă corpurile neânsuflețite ale soldaților Hadar Goldin și Oron Shaul, uciși în timpul Operațiunii Protective Edge în 2014, Hamas ține în captivitate doi civili israelieni, Avera Mengistu și Hisham al-Sayed, din 2014 și, respectiv, 2015.
De asemenea, se așteaptă ca liderii Hamas să poarte discuții cu reprezentanți ai diferitelor facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah a președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Reuniunile facțiunilor palestiniene, sub auspiciile serviciilor de informații egiptene, sunt așteptate să înceapă la începutul săptămânii viitoare.
Discuțiile vor include modalități de a pune capăt diviziunii dintre Fatah și Hamas, organizarea de noi alegeri pentru președinția și parlamentul Autorității Palestiniene și eforturile de reconstrucție a Fâșiei Gaza după luptele de luna trecută dintre Israel și grupările teroriste cu sediul în enclava palestiniană. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: