Israel: Festivalul Internațional de Film de la Ierusalim revine cu un public de 5.000 de spectatori

Cea de-a 38-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Ierusalim, care se va desfășura între 24 august și 4 septembrie, va fi marcată de revenirea publicului, care va fi invitat să vizioneze o selecție de 200 de filme din 50 de țări diferite, care vor fi proiectate în spațiul “Sultan Habreicha”.

Se așteaptă ca festivalul să primească un public de 5.000 de persoane, a declarat miercuri într-un comunicat Noa Regev, directorul Cinematecii din Ierusalim și al festivalului, în timp ce ediția de anul trecut s-a desfășurat online, în decembrie.
“Credem că nimic nu poate înlocui întâlnirile fizice cu publicul și cineaștii pentru a viziona filme împreună pe marele ecran”, a declarat Regev, care a subliniat că este foarte mulțumită de revenirea la normalitate.
Judecate de un juriu de experți internaționali, filmele câștigătoare vor primi premiile tradiționale ale festivalului.
Printre filmele care vor fi proiectate se numără filme premiate la festivalurile de film de la Berlin, Cannes, Veneția și Sundance, precum și la alte competiții cinematografice din întreaga lume.
Festivalul de Film de la Cannes va avea loc în luna iulie. Două filme israeliene se află în competiție: “Genunchiul lui Ahed”, de Nadav Lapid, și “Să fie dimineață”, de Eliran Kolirin. (Anima News)

Lasă un răspuns