Israel: S-a încheiat formarea noului guvern

Partidele Yamina și Yesh Atid au semnat vineri un acord de coaliție înainte de formarea unui guvern de uniune națională pentru statul Israel. Acordul încheie activitatea de asamblare a noului guvern, care urmează să depună jurământul duminică.

Toate acordurile de coaliție au fost depuse la Secretariatul Knessetului. Acordurile, împreună cu principiile de bază ale noului guvern, sunt deschise publicului și pot fi examinate.
Primul ministru desemnat, Naftali Bennett (Yamina), a comentat: “Semnarea acestor acorduri pune capăt la doi ani și jumătate de criză politică. Ne confruntăm cu mari provocări, iar toți cetățenii Israelului privesc spre noi cu speranță”.
“Guvernul va lucra pentru tot publicul israelian – religios, secular, ultrareligios, arab – fără excepție, ca unul singur. Vom lucra împreună, din parteneriat și responsabilitate națională, și cred că vom reuși”.
Președintele partidului Yesh Atid, deputatul Yair Lapid, care va fi prim ministru supleant, a declarat: “Publicul israelian merită un guvern funcțional și responsabil, care pune binele țării în fruntea agendei sale. Acesta este scopul pentru care a fost format acest guvern de uniune. Toți partenerii din acest guvern sunt dedicați, în primul rând, poporului israelian”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: