Israel: Tradiționala “fotografie de familie” a noului guvern la reședința președintelui / A început transferul de putere între miniștri

Membrii noului guvern israelian au mers luni la reședința președintelui pentru tradiționala “fotografie de familie”, la care a participat și Reuven Rivlin.

Evenimentul este una dintre ultimele întâlniri importante ale lui Rivlin în calitate de președinte, deoarece mandatul său se încheie la 9 iulie.
În același timp, a început transferul de putere între miniștri în diferitele birouri guvernamentale, uneori fără a se organiza o ceremonie, așa cum se obișnuiește.
“Este o zi emoționantă, să îi vedem pe toți miniștrii și pe prim-ministru alături de președinte”, a exclamat ministrul de Interne Ayelet Shaked, înainte de a se îndrepta spre biroul său pentru o ceremonie de predare-primire.
La rândul său, ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, și-a mărturisit bucuria.
“Acesta este un guvern care va acționa, iar miniștrii vor lucra. Sunt foarte fericit. Vom trata totul cu bun simț și discreție, așa cum guvernele au tratat întotdeauna totul”, a promis el.
Ministrul Științei și Inovării, Orit Farkash-Hacohen, a fost primul care și-a preluat mandatul luni dimineață, în urma unei ceremonii.
La rândul lor, membrii opoziției – Likud, Shas, Iudaismul Unificat al Torei, Sionismul Religios – s-au reunit în Knesset pentru o sesiune specială. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: