Netanyahu: Vom doborî acest guvern de stânga cât mai curând posibil

Liderul opoziției israeliene, deputatul Benjamin Netanyahu, s-a adresat luni ‘blocului de dreapta’ și a anunțat că misiunea blocului va fi să dărâme guvernul care a fost învestit aseară.

“Avem o opoziție foarte puternică – 53 de parlamentari, care sunt coezivi și puternici pentru a răsturna acest guvern de stânga periculos, acest guvern fraudulos. Acesta va cădea rapid și vă voi spune de ce: singurul lucru care îi leagă este ura, excluderea și puterea. Este imposibil să existe un astfel de guvern”, a început Netanyahu.
Fostul prim ministru a adăugat: “Există atât de multe contradicții și cu atâta ură este imposibil să ții un guvern împreună pentru mult timp. Cine a trecut șase locuri într-un act de fraudă de la dreapta la stânga poate fi înșelat și poate forma un guvern temporar, dar nu mai mult de atât. Îi vom înfrunta într-o opoziție puternică și unită Asta cu prima ocazie. Spun acest lucru din experiența mea personală. Am condus opoziții în 1995 și din nou în 2005. Am muncit din greu, împreună, și în ambele cazuri am adus mari victorii. Se va întâmpla și de data aceasta, doar că mult mai repede.”
“Cer disciplină în opoziție”, le-a spus Netanyahu parlamentarilor.
“Ei au loc [pentru a adopta legi], așa că le cer o disciplină de fier în tot ceea ce implică prezența și intenționez să dau un exemplu personal. Vreau, de asemenea, coeziune, iar coeziunea este exprimată în această reuniune, în reuniunea liderilor de fracțiuni pe care am aranjat să ne întâlnim în fiecare săptămână, luni și din când în când în timpul săptămânii. Noi știm și simt pe vârful degetelor unde sunt punctele lor slabe. Unii dintre voi mi-au vorbit deja despre asta, este posibil să îi răsturnăm și este posibil dacă lucrăm împreună uniți într-o disciplină de fier”.
“Mai am o rugăminte: dacă lucrăm spre exterior, spre acest obiectiv, îl vom atinge. Dacă ne ciocnim în interior – nu îl vom atinge. De aceea, vă cer să avem opțiuni pentru a face acest lucru. Dacă ne concentrăm tot efortul, îl vom doborî. Avem un motiv întemeiat să-i răsturnăm, pentru că acest lucru este în interesul statului”, a declarat Netanyahu.
“Acest guvern este un guvern al fraudei, un guvern al contradicțiilor și al amestecurilor ilegitime, capabil să nu facă nimic pentru securitatea noastră, pentru o economie sănătoasă. Vom stabili reguli între noi și le vom respecta, care ne vor obliga pe toți și vom merge pe această cale – și vom salva statul Israel și poporul Israel, cu voia lui D-zeu. Vă mulțumesc foarte mult”, a conchis Netanyahu. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: