Birourile premierului Naftali Bennett și liderului opoziției, Benjamin Netanyahu, au ajuns la un acord cu privire la data la care familia Netanyahu va părăsi reședința premierului de pe strada Balfour.

S-a convenit că familia Netanyahu își va încheia șederea la reședință la 10 iulie. Până atunci, nicio întâlnire oficială nu va avea loc la reședință.
A doua zi, reședința va fi folosită de primul ministru Bennett.
Vineri, premierul Naftali Bennett i-a transmis un mesaj liderului opoziției, Benjamin Netanyahu, că trebuie să părăsească reședința oficială a premierului de pe strada Balfour din Ierusalim în termen de două săptămâni.
Anterior, s-a raportat că Netanyahu și familia sa abia au „început să își facă bagajele” în ultimele zile și probabil că vor rămâne în Reședința prim-ministrului pentru cel puțin „încă câteva săptămâni”.
După ce familia Netanyahu se va muta în cele din urmă, se așteaptă ca aceasta să locuiască temporar la reședința sa privată din orașul de coastă Cezareea, până când vor fi finalizate modernizările de securitate la proprietatea sa de pe strada Gaza din Ierusalim. Se așteaptă ca lucrările la proprietatea de pe strada Gaza să dureze câteva luni.
Consilierul juridic al Biroului prim-ministrului s-a abținut în acest stadiu de la a emite o instrucțiune sau o directivă cu privire la perioada de timp care ar putea trece până când Netanyahu va părăsi reședința oficială a prim-ministrului.
Channel 12 News a mai relatat vineri că deputatul Vladimir Beliak de la Yesh Atid va depune săptămâna viitoare un amendament la Legea fundamentală: Guvernul, conform căreia un prim-ministru demisionar va părăsi reședința oficială în termen de două săptămâni de la depunerea jurământului de către noul guvern.
„Săptămâna viitoare voi depune în fața Knessetului un amendament la Legea fundamentală: Guvernul, care stipulează că, la depunerea jurământului în guvern, prim-ministrul demisionar va elibera reședința oficială cât mai curând posibil și nu mai târziu de 14 zile de la depunerea jurământului noului guvern”, a declarat deputatul Beliak.
„Modificarea nu se va aplica actualului prim-ministru demisionar, dar va stabili o normă care va preveni abuzurile viitoare ale lacunei din legea existentă”. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s